DTP & vormgeving van drukwerk

De uitgelezen manier om je te onderscheiden

Met drukwerk heb je pas écht iets in handen. De structuur van het papier, de geur van inkt: het is een belevenis.
Het resultaat? Een item dat je wilt bewaren. Zo maak je een blijvende indruk. Want sommige dingen pakken nu eenmaal niet op een scherm.

Wat is DTP?

DTP of desktop publishing is het vormgeven van drukwerk. Als DTP’er zorg ik ervoor dat de lay-out van je publicatie klaar is om gedrukt te worden. Hiervoor gebruik ik professionele softwareprogramma’s zoals Adobe InDesign en Illustrator. Ik ontwikkel voor elk document een stijl die past bij de doelgroep. Kortom: ik geef papier persoonlijkheid.

Magazines vormgegeven door Vinckx Grafische vormgeving

In een digitale wereld val je op met iets tastbaars 

 • Brochure
 • Magazine
 • Boek
 • Tafelboek
 • Folder
 • Catalogus
 • Enquêtes
 • Tutorial
 • Presentatie
 • Handleiding
 • Jaarverslag
 • Bedrijfskrant
 • Kookboek
 • Kunstboek
 • Wetgeving
 • Naslagwerken
 • Eindwerk / scriptie
 • Thesis / doctoraat
 • Nieuwsbrief
 • Cursus

Brochure

Je hebt vaker een brochure in handen dan je zelf beseft. Denk maar aan een reisbrochure, de evenementenagenda van het cultureel centrum of de welkomstbrochure van een school of universiteit. Met een brochure bundel je informatie over een specifiek onderwerp in een vlot leesbaar document.

Meer info over brochures

Brochures vormgegeven door Vinckx Grafische Vormgeving

Magazine

Een magazine is een tijdschrift dat eenmalig of regelmatig verschijnt, zoals een weekblad, een maandblad of een jaarblad. Of je nu een bedrijf bent, een supermarktketen of een gemeentebestuur: een magazine is de ideale manier om je doelgroep te inspireren en aan je te binden.

Meer info over magazines

Magazines vormgegeven door Vinckx Grafische Vormgeving

Catalogus

Een catalogus is een verzamelgids van jouw aanbod. Een soort van geïllustreerde prijslijst. Alles staat mooi en overzichtelijk geordend met beschrijvingen en afbeeldingen. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor aankopers, klanten en leveranciers.

Meer info over catalogi

Catalogus vormgegeven door Vinckx Grafische Vormgeving

E-book

Een e-book of whitepaper is een boek dat je kunt downloaden en lezen op je computer, tablet of je smartphone. Het biedt alle voordelen van een traditioneel boek, maar dan zonder de druk- of verzendkosten. Bedenk eens hoeveel geld je daarmee bespaart!
Tip: een e-book is ideaal voor receptenbundels, reisgidsen of cursusmateriaal.

Meer info over e-books

E-book vormgegeven voor Vinckx Grafische Vormgeving

Ja, het is ook iets voor jou

Vroeger was het heel moeilijk om een eigen publicatie uit te brengen. Vandaag is drukwerk democratischer.

Bedrijven, organisaties, stichtingen, onderzoekscentra, overheidsinstanties, scholen, zorginstellingen, culturele centra ondernemers, lesgevers, coaches: iedereen kan een boek, lesmateriaal, brochures of magazine laten opmaken en publiceren in eigen beheer.

Dus, waar wacht je nog op? Ik help je bij elke stap van het proces.

Hoe het werkt

Een luisterend oor  

Elk goed ontwerp wordt voorafgegaan door een goed gesprek. Ik wil alles weten over jou en jouw bedrijf. Zitten we op dezelfde golflengte? Dan zullen er prachtige dingen gebeuren.

Een goed gesprek

Een heldere communicatie is essentieel voor vlot en overzichtelijk samenwerken. Daarom werk ik altijd met een gedetailleerde offerte en duidelijke afspraken. Zo komt er niemand voor verrassingen te staan.

Kwaliteit, op tijd

Ik ga aan de slag voor jou. Jij ontvangt je bestanden volgens afspraak en binnen de vooropgestelde deadlines – zonder toegeving op kwaliteit. Ik slaap pas op beide oren als ik jou kan geven wat je verwacht.

Een creatieve meedenker

Ik zit niet tegenover jou als leverancier maar als partner. De flexibele bondgenoot die betrokken is bij de toekomst en het succes van jouw organisatie. Je kunt altijd bij mij terecht voor ondersteuning.

Drukwerk is het nieuwe digitaal

Loop jij rond met een idee voor een boek? Kriebelt het om aan een magazine te beginnen? Of ben je het beu om zelf te zitten prutsen aan de lay-out van je marketingdocumenten? Plan dan een gesprek met me in. Ik luister graag naar je plannen en geef je een idee van wat we samen kunnen realiseren. Het wordt geweldig!

Ik maak van je publicatie meer dan louter een bron van informatie

Dit ben ik

Mijn naam is Hilde, grafisch vormgever voor bedrijven en organisaties die komaf maken met amateurisme. Ik maak een ontwerp dat perfect bij je past. Ik zet iets neer dat blijft. Een stijl die sterk staat voor de toekomst. Want met meer dan 25 jaar ervaring in mijn rugzak weet ik wat werkt.
En gelukkig ben ik minstens zo veeleisend als jij.

Boek je verkennend gesprek

Weet je niet precies wat je nodig hebt? Wil je me eerst even kort leren kennen?

Dat kan tijdens een verkennend gesprek. We maken een half uurtje vrij om elkaar te leren kennen.

Laden...

We gaan de eerste ontwerpen van je nieuwe logo bespreken.

Om samen mijn ontwerpen voor jouw logo te bekijken en te bespreken plannen we een Zoom-meeting zodat ik mijn scherm met je kan delen. Kleine aanpassingen kan ik zo eventueel real time uitvoeren. Hou hiervoor dus zeker een uur vrij.

Gelieve hiervoor minimaal één dag vantevoren een afspraak te maken.

Laden...

We gaan samen jouw project overlopen

Dit doen we via een Zoom-meeting zodat ik mijn scherm met je kan delen.

Kleine aanpassingen kan ik zo eventueel real time uitvoeren. Hou dus zeker een half uur vrij hiervoor.

Gelieve hiervoor minimaal één dag vantevoren een afspraak te maken.

Laden...